HennixBild


En bild säger mer om fotografen än om verkligheten
Stacks Image 210
Fåglar fotograferade huvudsakligen i Sverige (och Sörmland i synnerhet) men också under resor till bland annat Mallorca, Rumänien (Donaudeltat), Tanzania, fågelön Runde i Norge, Portugal och Costa Rica.
Galleri med dessa bilder finns härTranor i massor fotograferades vid Hornborgasjön.
4–8 juli 2013 deltog vi i AVI-faunas foto- och fågelskådningsresa till ön Runde på Norges västkust. 50 arter registrerades. Att det stundtals var riktigt blåsigt, styv kuling, hindrade inte att många fina motiv radades upp framför våra kameror och kikare.
Bilder från Runde finns här
I Tanzania och Kenya finns det cirka 1000 fågelarter. Under en safari i i södra Tanzania slutet av december 2014 såg jag över hundra arter och fotograferade ett 60-tal av dem. Bilder finns här.
Portugal bjuder också på rika fågelmarker, upplevde jag en varm septembervecka 2015. Framförallt var mötet med liror och havssulor utanför sydkusten minnesvärd. Bilder finns här.
Costa Rica var målet för en resa med Avi Fauna 24/1–6/2 2017. Vi besökte såväl regnskogar som vulkaner och torra låglandsområden. Det innebar ett möte med en obeskrivlig artrikedom – över 440 (av totalt cirka 850) fågelarter registrerades. Bilder av både fåglar och natur finns här.
Vi besökte i april 2018 Nambia för att framförallt se de vackra öknarna. Men det bjöds också tillfällen att fotografera fåglar, framförallt i nationalparken Etosha, som rymmer 350 fågelarter. En del av dem kan du se här
© 2017 Peter Hennix Hör av dig