Fåglar fotograferade huvudsakligen i Sverige (och Sörmland i synnerhet) men också under resor i bland annat Costa Rica, Namibia, Mallorca, fågelön Runde i Norge, Spanien, Portugal, Rumänien (Donaudeltat) och Tanzania.
Stacks Image 210
I Donaudeltat i Rumänien finns över 300 fågelarter. Många av dem fotograferade jag vid vårt besök 22/4–3/5 2012. Bilder från detta finns här.
4–8 juli 2013 deltog vi i AVI-faunas resa till ön Runde på Norges västkust. 50 arter registrerades. Att det stundtals var riktigt blåsigt, styv kuling, hindrade inte att många fina motiv radades upp framför våra kameror och kikare. Bilder från Runde finns här
I Tanzania och Kenya finns det cirka 1000 fågelarter. Under en safari i i södra Tanzania de två sista veckorna av december 2014 såg jag över hundra arter och fotograferade ett 60-tal av dem. Bilder finns här.
Portugal bjuder också på rika fågelmarker, upplevde jag en varm septembervecka 2015. Framförallt var mötet med liror och havssulor utanför sydkusten minnesvärd. Bilder finns här.
Costa Rica var målet för en resa med Avi Fauna 24/1–6/2 2017. Vi besökte såväl regnskogar som vulkaner och torra låglandsområden. Det innebar ett möte med en obeskrivlig artrikedom – över 440 (av totalt cirka 850) fågelarter registrerades. Bilder av både fåglar och natur finns här.
Vi besökte de sista två veckorna i april 2018 Nambia för att framförallt se de vackra öknarna. Men det bjöds också tillfällen att fotografera fåglar, framförallt i nationalparken Etosha, som rymmer 350 fågelarter. En del av dem kan du se här